Reissaajat

minnaTaannoin kuulin äidiltäni, minun lapsena todenneen päättäväisesti, että minähän en tänne jää. Olin suoraan sanoen järkyttynyt siitä, mitä olin mennyt sanomaan. Nythän minä olen oikeasti  lähdössä. Se oli elämäni vaikein päätös, jättää perhe ja ystävät, kaikki turvallinen Suomeen hetkeksi aikaa, kun lähden reissuun lähemmäksi aurinkoa Aasiaan. Toki olen käynyt kauempana aikaisemminkin ja tieni ovat vieneet minut ympäri maailmaa. Mutta tämä on aivan jotain muuta!

Ennen kaikkea olen onnellinen, että olen tehnyt sen päätöksen lähteä, enkä usko tulevani sitä koskaan katumaan. Lompakkoon on kerrytetty useampi vuosi seteleitä, ja nyt kaikki alkoi olla valmista. Syitä on monia, miksi halusin lähteä maailmalle. Mutta tärkein syy oli halu ottaa itselleni omaa aikaa. Haluan elää hetken kiireettömästi ja nauttien.

Lukioaikana kävin jo töissä ja viime vuodet olen ollut myymäläpäällikkönä ja yrittänyt samalla opiskella. Se on ollut antoisaa, mutta samalla myös todella rankkaa. Tuntien löytäminen vuorokauteen on ollut välillä vaikeaa. Kiire on koetellut itseäni.
Olen kiinnostunut oikeustieteestä ja haluaisin opiskella sitä tulevaisuudessa yliopistossa. Matkan aikana tarkoitukseni on lukea oma-aloitteisesti oikeustiedettä ja tutkia tasa-arvoa.

-Minna-Mari-

 

janiKolmenkympin maaginen ikä lähestyy pelottavaa vauhtia ja kriisin lievittämiseksi päätin toteuttaa pitkäaikaisen unelman.

Viime vuodet työskennellessä on jäänyt sen verran ylimääräistä, että nyt olisi mahdollisuus hakea pankista lainaa, hankkia se omistusasunto ja asettua turvallisesti aloilleen. Päätin kuitenkin tehdä toisin.

Lapsuudesta saakka on matkailu minua kiehtonut. Muistan, kuinka jo lapsena selailin karttakirjoja haaveillen ja kuvitellen minkälaista noissa kaikissa eri maissa mahtaisi olla. Näitä haaveiluja onkin muodostettu todeksi viime vuosien ajan enenemissä määrin. Tällä kertaa halusin kuitenkin jotain enemmän. Täydellisen irtioton arkielämän rutiineista ja sen tuomista velvollisuuksista ja aikatauluista. Halusin olla edes hetken vapaa. Vapaa tekemään mitä ikinä haluan.

Matkan aikana tulen erityisesti keskittymään valokuvaukseen. Tarkoituksena on tutkia ihmisiä, heidän käyttäytymistään ja vuorovaikutusta sekä myös kuvastaa luonnon kauneutta että karuutta valokuvin. Matkalla ottamistani kuvista kootaan näyttely Kokkolan kirjastoon, joka on nähtävillä 4.1.2016 alkaen.

Kuvia löytyy: www.flickr.com/photos/janijokiniemi

 

-Jani-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *