Tulikärpäsiä keskellä ei mitään

Lähdimme vierailemaan Kuala Selangorin kaupungiin noin 50 kymmenen kilometrin päähän Kuala Lumpurista Kuala. Bussi numero 141 lähtee Kuala Lumpurin bussiasemalta ja matka kestää parisen tuntia (7,30Rm/1,70€). Bussi lähtee ja pysähtyy hetken päästä hotellimme, josta juuri kirjauduimme ulos vieressä olevalle pysäkille. Tämä olisi ollut kiva tietää hieman aiemmin, sillä juuri äsken matkustettiin viisi kilometriä taksilla bussiasemalle, jotta pääsisimme bussiin. Tänne järjestetään myös päiväretkiä KL:sta , mutta ne ovat erittäin kalliita siihen nähden, mitä tarjoavat. Tämä maaseutu-kaupunki sai ihmettelemisen aihetta, kun kaksi länsimaalaista hyppää bussista vilkkaan tien pientareelle. Kävelimme ensimmäiseen hotelliin, minkä näimme. Täällä tosin ei olisi ollut vaikeaa valita hotellia kaikista kolmesta vaihtoehdoista. Ydinkeskustaa on valtatien varrella noin kilometrin verran. Muutama hassu rakennus ja jopa McDonald’s löytyy täältä. Muu ympäristö muistuttaa enemmän maaseutua.

Ruuhka-aika.

Ruuhka-aika.

Auton parkkeeraus kammoisen unelma.

Auton parkkeeraus kammoisen unelma.

Positiivisinta vierailussamme oli tapa, jolla meidät otettiin vastaan. Yleensä ihmiset tulevat tänne päiväretkelle Kuala Lumpurista ja hyvin harva heistä näkee muuta kuin tulikärpäspuiston. Tästä johtuen kaupungilla kävellessä olo oli kuin julkkiksella konsanaan, kun päät kääntyivät meidät nähdessään ja ihmiset tervehtivät ohiajavista ajoneuvoista. Ihmiset olivat myös hyvin avuliaita meitä kohtaan. Vaikka kielitaito oli paikoitellen puutteellista hoitui kaikki tarvittava kuitenkin helposti.

Tämä pentu asui sadevesi viemärissä.

Tämä pentu asui sadevesi viemärissä.

Paikka, missä tulikärpäset sijaitsevat eli Bukit Belimbing on kymmenisen kilometriä kaupungista ja sen valosaasteesta. Tänne kun ei ole julkista liikennettä niin ainoaksi vaihtoehdoksi jäi palkata taksi viemään meidät katsomaan tulikärpäsiä (40Rm/9,40€). Puistoon oli lisäksi 15Rm/3,70€ pääsymaksu.

Vedessä liikuimme pienellä veneellä, jossa oli hiljaisin perämoottori ikinä. Muutenkin hiljaisuutta vaaditaan, jotta kokemus pääsee etuihinsa. Onneksi meidän veneretkikunta osasi pitää suunsa supussa ja pääsimme nauttimaan, kun tulikärpäset loistivat kuin tähdet taivaalla, täydellisessä pimeydessä sekä hiljaisuudessa. Valokuvat jos niitä edes saa eivät tee mitään oikeutta kokemukselle, se täytyy nähdä itse! Matka oli kestoltaan melko lyhyt, vain noin puoli tuntia, mutta kuitenkin ihan vaikuttava.

Tulikärpäsiä pimeydessä ISO6400 f1,4 1/8s

Tulikärpäsiä pimeydessä ISO6400 f1,4 1/8s

Oikeastaan tämän lisäksi paljoa muuta tekemistä ei kaupungista löydy. Bukit Melawatin linnoitus löytyy läheisen kukkulan päältä sen lisäksi luonnonpuisto vähän matkan päästä sekä lintutorneja ja yli 150 tavattua lajia bongareille. Mukavaa vaihtelua KL:n hektisyydelle ja kiva pieni idyllinen paikka tulla rauhoittumaan ja nauttimaan maalaismaisemista.

 

-Jani-

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *