Kuala Lumpur

Kuala Lumpur on sekoitus vanhan siirtomaa-ajan rakennuksia ja uutta modernia arkkitehtuuria. Lisäksi suurin osa kaupungin asukkaista koostuu malaijista, kiinalaisista ja intialaisista. Kuala Lumpur on sekalainen soppa, jossa on kaikkea vähän (ja silti ei oikeastaan mitään). Tuntuu, että paikalla ei ole varsinaisesti omaa identiteettiä vaan on pikemmin kummallinen sekoitus yllä olevia kulttuureja.
Kuala Lumpur jakaa tunteita myös varsin ristiriitaisesti. Voit nähdä lamborghineja ja ferrareita ajamassa kaupungin kaduilla ja samalla vilkaisulla, näet lapsia tonkimassa roskiksia, etsien ruuantähteitä rottien vilistessä heidän välistä. Kokonaisuutena kaupungista jäi melko vaisu kokemus ja voisin kutsua sitä jopa hieman tylsäksi.

Tämä on niitä kaupunkeja, jossa tulee katseltua enemmän ylöspäin kuin eteensä. Keskusta-alue on täynnä upeita pilvenpiirtäjiä, prameita ostoskeskuksia sekä fiinejä ravintoloita. Täältä löytyy myös maailman halvimpia viiden tähden hotelleja. Sijoittamalla vähän enemmän majoitukseen, pääsee nauttimaan luksuksesta yllättävänkin edullisesti. Me kuitenkin tyydyimme vain neljän tähden hotelliin.
Kaupunki sopii erityisen hyvin viikonloppu matkailijoille sekä shoppailusta kiinnostuneille. Kuala Lumpur tyydyttää ostoshimon yli 60 ostoskeskuksella ja tarjoaa ihailtavaa toinen toisistaan hienoimmilla rakennuksilla. Bukit Bintang, Jalan Ampang ja Bangsar ovat suurimpia shoppailun ja viihteen keskuksia.

ostariKaupungin tunnetuin nähtävyys ja koko Malesian ikonisin maamerkki löytyy Golden Trianglesta. Vuonna 1998 valmistunut Petronas Twin Tower 452 metriä korkeat tornitalot ovat maailman viidenneksi korkein rakennus.
Rakennusten katolle ei ole pääsyä, mutta 58 metriä pitkällä sillalla, joka yhdistää tornit 42 kerroksessa 170 metrissä, on mahdollista käydä. Liput tänne pitää sitten varata päivää aikaisemmin rajoitetun määrän vuoksi.
Tornien ensimmäisistä kerroksista löytyy suuri Suria KLCC ostoskeskus, taidegalleria, konserttisalin ja tiedekeskus ja lopuista kerroksista toimistoja. Hissejä täällä on vaatimattomat 88 kappaletta. Päiväsaikaan tornit ovat aika mitäänsanomattoman näköiset, mutta illan pimetessä valaistuna todella huikea näky. Me tyydyimme katselemaan torneja maan tasalta, ja samalla voit myös nähdä akrobaattisimpia valokuvausasentoja, kun turistit vääntyvät, mitä ihmeellisempiin asentoihin selfieitä ottaessaan.
Kaupunkia voi ihailla vieläkin korkeammalta, sillä Menara säänvalvontatorni tarjoaa ravintolan sekä näköalatasanteen 335 metrissä.

Chinatown (Petaling Street) on ehdottomasti kaupungin mielenkiintoisin alue. Kun muslimien halal-ruoka kyllästyttää ja kaljahammasta alkaa kolottaa niin kannattaa suunnata tänne. Alkoholi on sitten erittäin kallista Malesiassa. Chinatown on oikea valopilkku muuten hyvin konservatiivisessa kaupungissa. Jos luottoraja ei riitä aitoon LV:n laukkuun, niin täältä löytyy kopiota kopion perään. Alue on melkoinen turistirysä, ja täällä pystyy tinkimään ostohinnoista. Budjettireissaajien kannattaa etsiä majoitusta täältä. Ravintoloita on lukematon määrä ja ne tarjoavat paikallista, kiinalaista, intialaista ja länkkäriruokaa.

Kuala Lumpur on laajalle levinnyt kaupunki ja julkisia joutuu käyttämään vaihtaessa paikasta toiseen. Välimatkat ovat täällä toisinaan hyvinkin pitkiä. Taksit ovat vanhoja ja suostuvat ajamaan mittarilla. Jos kuljettaja ei kuitenkaan suostu laittamaan mittaria päälle, kannattaa ottaa toinen taksi. Metrolla on kätevä ja halpa liikkua, täällä on myös kahden vaunun sky –junia (LRT). Taksilla ja jalan pääsee helpoiten ydinkeskustassa.

Täältä oli tarkoitus hankkia valmiiksi kahden kuukauden viisumi Indonesiaan, joka ei tosin mennyt ihan nappiin. Suurlähetystön ovella tuli käännytys, koska ilmeisesti shortsit ja varvassandaalit eivät ole validi asu. Lähetystön ulkopuolella löytyi kuitenkin yllättäen äijä, joka vuokrasi pitkiä housuja ja kenkiä pakettiauton perästä viereisellä kujalla. Eli emme olleet ainoat asiattomasti pukeutuneet. Vuokrahinta olisi tosin ollut korkeampi kuin edestakainen taksimatka hotellille vaatteita vaihtamaan. Jäi siis kaupat tällä erää tekemättä. Lähetystöön päästyämme seuraavana päivänä, kävi ilmi, että he eivät myönnä kuin kuukauden mittaisen turistiviisumin, jonka tosin saa myös maahan saavuttaessa.

 

– Minna-Mari & Jani –

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *